Tornar a notícies

Miserere Marianella: Crònica concert Santa Cecília 2023

La Primitiva amb Francisco Valor Llorens com a director
La Primitiva va tancar el primer dels concerts dedicats a la Patrona amb un destacat Isaac Sanoguera al saxo soprano

 

Hiroshi Fujji, Hugo Peris i Isaac Sanoguera, protagonistes de  la 'Palindromía flamenca'Pablo Martínez. El primer dels concerts en honor a Santa Cecília va tindre lloc el passat dissabte 25 de novembre al Teatre Calderón. La Primitiva, segons rigorós torn, va actuar en darrer lloc cap a les nou de la vesprada, horaris que convindria revisar. Tres eren les obres programades que la banda va interpretar sota la direcció del titular Francisco Valor Llorens.

El primer, el pasdoble La Primitiva, de Jef Penders en primera audició per la nostra banda. Un bon pasdoble per arrancar el programa que no té res a veure amb nosaltres sinó amb La Primitiva de Paiporta, per això el seu inconfusible sabor valencià, possiblement massa per als nostres paladars.

Seguidament, la presència dels tres solistes: Isaac Sanoguera Miralles, al saxo soprano; Hugo Peris, al caixó flamenc i Hiroshi Fujii a la guitarra amb l'acompanyament de la banda per interpretar Palindromía flamenca d'Antonio Ruda Peco. Dir que Hiroshi és un mestre està fora de tot dubte, però ja podem aventurar que tant Issac com Hugo no són el futur de la banda, sinó el present. El virtuosisme dels tres solistes ens va encantar i constantment va estar present destacant la cadència d'Isaac al soprano en una obra que va convertir l'escenari del Calderón en un tablao flamenc ocasional sota el mandat dels palmers encarnats en un nodrit grup de percussionistes.

Per acabar, l'obra més compromesa del programa, Oscar for amnesty de Dirk Brossé. El poema simfònic narra les penúries de Marianella García Villas, advocada salvadorenca assassinada a favor dels drets humans que va ser interpretada magistralment per l'actriu Conchi Doménech. Moments de gran solemnitat amb un continu to fúnebre com el moment en que els músics canten un Miserere i que van ser puntejats en alguns passatges pels solos de Fran Blasco al saxo alt; Carla Santamaría i Juan Luis Guitart als oboès; Pablo Martínez, al saxo tenor i Daniel Molina al saxo baríton. Els metalls tingueren una gran presència al llarg de l'obra. L'actriu va tindre un xicotet obsequi en finalitzar com a record de la seva participació en aquest concert. Concert d'uns concisos trenta minuts amb moments per al virtuosisme, l'emotivitat i com no, el palmeteig. (Material fotogràfic extret del video editat per Adrià Sempere)